Benvinguts

Els mestres i les mestres de cicle mitjà us esperem aquest nou curs, on segur estarà ple d'emocions i bons moments, aprendrem molt i gaudirem fent-ho; Som-hi!!!

dijous, 18 de gener del 2018

L'APARELL LOCOMOTOR

Els alumnes de Cicle Mitjà estem treballant l'aparell locomotor mitjançant diversos jocs. En aquest post trobareu la informació de repàs!


L'APARELL LOCOMOTOR es divideix en cap, tronc i extremitats. L'aparell locomotor fa possible tots els moviments del nostre cos: caminar, ballar, saltar... Està format pels ossos, els músculs i les articulacions.






Els OSSOS són les parts dures i rígides del cos. El conjunt d'ossos del ser humà forma l'esquelet. L’esquelet ens ajuda a aguantar-nos i a tenir el cos recte i també ens ajuda a protegir els òrgans del nostre cos.






Els MÚSCULS, que envolten els ossos, són la part tova i elàstica del cos. Els músculs es contrauen i s'estenen i d'aquesta manera mouen els ossos, és a dir, els músculs permeten fer els moviments del nostre cos.


Les ARTICULACIONS uneixen els ossos entre ells i permeten doblegar diferents parts del cos.


Vols saber més?  
http://www.xtec.cat/~fmarquin/continguts/locomotor3.htm http://www.xtec.cat/~rvillanu/locomotor/locomotor.htm https://sites.google.com/a/xtec.cat/ciclemitjaescolaquatrevents/educacio-fisica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada